Tuesday, March 22, 2011

Å redigere bilder

En blogg er som en interaktiv loggbok. Men forskjellen mellom en vanlig loggbok og en blogg er at ved å blogge begynner vi diskusjoner. Med våre innlegg inspirerer vi andre med erfaringene våre og gir muligheit til våre lesere til å dele sine tanker om våre innlegg. Til å si våre meninger på bloggen skal vi bruke tre former for kommunikasjon: tekst, bilder og film.

Et bilde er en form for kommunikasjon som sier en mening uten å bruke ord. Det er objekta i bildet som sier meningen til dei som ser på bildet. Et bilde av et barn som sitter midt i rammen og ser direkte på kameraet sier at fokus i dette bildet er på dette barnet. Hvis barnet sitter til en side i rammen og ser på noe annet, blir fokus ikke bare på barnet men på hva barnet ser på: bildet gir en annen beskjed. 

Meningen i bildet kan også bli manipulert ved å redigere bildet. Noen bilder av en aktivitet som har blitt satt saman i en collage gir en klarere mening om aktiviteten enn hvis du viser bare et av bildene.

Photoscape er en effektiv og gratis fotoredigering program som har klar instruksjoner og er brukervennlig.
  1. Gjør en Google-søk for "Photoscape". Laste ned programmet "Photoscape". Lagre i "min datamaskin".
  2. Velg bilda de skal redigere og last bildene opp til photoscape.
  3. Prøv ut mulighetene i photoscape (følge instruksjoner på photoscape).
  4. Lage en collage om en aktivitet - last opp til bloggen, med tittel og kort tekstinnlegg.
  5. Velg ut og redigere et bilde der meningen reflekterer filosofien din - last opp til bloggen, med tittel og kort tekstinnlegg.
  6. For mer ideer, se på eksempler som stå under "bilder" etiketten min.
  7. Til å lage en lysbildefremvisning på bloggframsiden, lage en Picasa fotoalbum ved å klikke på "fotoer" i gmail.com kontoen din og kobble den til lysbildefremvisningen i bloggen (som stå under "utforming")

No comments:

Post a Comment